2.4.2018. 14:19
0
Ćulum: Dat ću 500 policajaca da se slučaj Dragičevića riješi
Direktor Policije Republike Srpske, Darko Ćulum izjavio je danas u Banjaluci da će dati 500 policajaca na raspolaganje da se slučaj Davida Dragičevića rasvijetli do kraja.
On je rekao da se bezbjednosna situacija ne može cijeniti na osnovu jednog ili dva događaja, te da nikada više neće komentarisati istragu u vezi sa smrću dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića.

Ćulum je naveo da je taj predmet u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, te da će tužilac dalje rukovoditi istragom. 

"Tužilac će saopštavati sve što bude trebao da saopšti javnosti", rekao je Ćulum.

On je rekao da se prvi obdukcioni nalaz u vezi sa smrću Dragičevića dostavlja Okružnom javnom tužilaštvu.

"Niko to nama ne dostavlja. Ja sam nezvanično rekao da bi drugi obdukcioni nalaz trebao da bude dostavljen porodici. I on će na kraju vjerovatno završiti u Tužilaštvu. Tužilac vodi kompletnu istragu i ima tim naših inspektora koji rade na tome. U kontaktu sam sa tužiocem i rekao sam da ću, ako treba, dati i 500 policajaca na raspolaganje da se ovaj slučaj do kraja rasvijetli", poručio je Ćulum.

Kada je riječ o kući u kojoj se u večeri nestanka Dragičevića, po tvrdnjama policije dogodila pljačka, a ukradeni predmeti kasnije pronađeni kod Dragičeviča, Ćulum je rekao da ne zna da li se David poznavao sa vlasnicima kuće.

"Vlasnici su do sada saslušani najmanje tri puta i izvršeno je njihovo fotografisanje. Nemam informacije da li su u toj kući pronađeni otisci Dragičevića", naveo je Ćulum.

Tijelo Davida Dragičevića, čiji je nestanak policiji prijavljen 18. marta, pronađeno je 24. marta na lokaciji gdje se rječica Crkvena uliva u Vrbas, u neposrednoj blizini tvrđave Kastel u Banjaluci.

Tijelo Davida Dragičevića pronađeno je šest dana nakon što je prijavljen njegov nestanak 18. marta. Roditelji insistiraju da se otkrije istina šta se desilo njihovom sinu prije nego što se utopio, a najavili su da će sahranu organizovati nakon što saznaju vrijeme Davidove smrti.

(Srna/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.