5.4.2018. 21:10
0
Inzko: Ured za borbu protiv korupcije KS primjer drugima u rješavanju korupcije
Visoki predstavnik Valentin Inzko danas je prilikom posjete Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo izjavio da je odluka Vlade KS da osnuje navedeni Ured važan iskorak i služi kao primjer drugima u sistemskom rješavanju problema u oblasti korupcije.

U razgovoru sa šefom Ureda Erduanom Kafedžićem Inzko je potcrtao da je korupcija kuga modernih društava i da BiH nije imuna na ovaj problem.

- Ona utiče na svaki aspekt društva, dotiče svakog građanina, predstavlja ozbiljnu prepreku za razvoj zemlje, osiromašuje društvo i finansijski i moralno - rekao je visoki predstavnik, koji je informiran o aktivnostima Ureda, njegovim uspjesima, ali i problemima i teškoćama s kojima se susreću u radu.

Poručio je kako je najvažnije da Ured bude nezavisan od političkih uticaja i da radi u interesu građana. Uvjeren je da Ured može raditi dobro i u budućnosti postati model za slične urede u drugim kantonima i širom zemlje, saopćeno je iz OHR-a.

(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.