6.4.2018. 11:20
0
Otkrivena spomen-ploča Rami Biberu na dolaznoj stanici Trebevićke žičare
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i donator Edmond Oferman otkrili su danas spomen-ploču Rami Biberu na dolaznoj stanici Trebevićke žičare.

Današnjoj svečanoj ceremoniji su prisustvovali i članovi porodice Biber.

Ramo je kao radnik Javnog komunalnog preduzeća Gras, ubijen na radnom mjestu 1. marta 1992. godine, dok je obezbjeđivao i čuvao Trebevičku žičaru. Time je nakon tri decenije prestala da radi stara žičara.

“Biber je bio heroj koji je branio simbol Sarajeva i iskreno se nadam da će buduće generacije vrednovati ljude koji su izgubili živote", rekao je gradonačelnik Skaka.

„Bio je čuvar našeg simbola, a mi ćemo čuvati njegovo ime“, istaknuto je na otkrivanju spomen-ploče koja je podsjetnik na čuvara koji je branio simbol grada Sarajeva, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

(FENA/Ajla Hurko)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.