10.4.2018. 11:10
0
Vučić i Borisov upozorili na važnost očuvanja mira na Balkanu
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i bugarski premijer Boyko Borisov složili su se u utorak u Mostaru kako je potrebno uraditi sve što je moguće da bi se sačuvali mir i stabilnost na Balkanu.
- Mnogo je vremena ispred nas i mnogo se toga može dogoditi, ali je važno da uradimo sve što je moguće da se sačuvaju mir i stabilnost na Balkanu - kazao je Vučić u zajedničkom obraćanju medijima s bugarskim premijerom.

Dodao je kako je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regiji te da će pokušati naći rješenje i kompromis za sve probleme u regiji.

- Svaki sukob vratio bi nas stotinu godina unazad i sve bi se pokvarilo ukoliko bi došlo do bilo kakvih sukoba - zaključio je Vučić.

- Obraćam se našoj braći Bošnjacima, Srbima, Hrvatima, čitavoj regiji... Moramo pokazati razum jer će posljedice snositi samo Balkan što smo već jednom doživjeli i što ne bismo željeli da se ponovi - izjavio je bugarski premijer, ocijenivši kako svi lideri Balkana moraju pokazati razum jer Europa želi mir na Balkanu.

 
(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.