10.4.2018. 16:05
1
Kućni ljubimci u gondole žičare mogu samo u korpama
Građani Sarajeva reagovali su danas na društvenim mrežama nakon što u gondole Trebevićke žičare nisu mogli uvesti svoje kućne ljubimce, uglavnom pse.
Esad Tanović, direktor Javnog preduzeća Sarajevo, objasnio je da posjetioci mogu prevoziti kućne ljubimce u Trebevićkoj žičari, ali samo u odgovarajućim korpama.

Kako je naveo, vlasnik kućnog ljubimca mora imati primjerenu korpu u kojoj će biti njihovi ljubimci. Kazao je da je korpa nužna bez obzira na veličinu kućnog ljubimca.

Navodi da je nekoliko razloga za to, jedni su higijenske odnosno zdravstvene prirode.

"Postoje ljudi kojima smetaju životinje u smislu da su alergični na životinjsku dlaku", naglasio je Tanović, prenosi N1.

Drugi su sigurnosni razlozi. Ako bi postojale gondole u kojima bi se kućni ljubimci posebno prevozili, onda bi to otežavalo njihovo spašavanje, u slučaju da gondola stane u vožnji, pojasnio je Tanović za N1.

Poručio je da se javnost informira o pravilniku i cijenama vožnje Trebevićkom žičarom, pa i oni koji žele sa svojim ljubimcima da se provozaju žičarom.

S druge strane je naglasio da se u nekim žičarama u drugim gradovima nije uopšte dopušten ulazak s kućnim ljubimcima, kao što je to slučaj u Dubrovniku.

"Ipak, mi smo imali razumijevanje za građane koji imaju kućne ljubimce", kazao je Tanović prenosi N1.

(Alen Avdić)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.