11.4.2018. 10:17
0
Iz Pokreta "Odgovor" poručuju da neće podržati Ramiza Salkića kao izbornog kandidata: On je osvojio 24 hiljade glasova u RS-u!
Iz Pokreta "Odgovor" poručuju da neće podržati Ramiza Salkića kao izbornog kandidata u Republici Srpskoj (RS). Smatraju da bi to značilo kršenje Potočarske deklaracije i Principa probosanskog bloka budući da kandidat faktički ne živi u RS-u s porodicom.

Naglašavaju također da Salkić nije najbolji kandidat jer je, uprkos podršci DF-a, SBB-a, SDA i Stranke za BiH, osvojio svega 24 hiljade glasova u RS-u.

Lider Pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković ističe da je Salkić izgubio 10.000 glasova Domovine i da ne može biti zajednički kandidat.

- Salkić je osvojio 24.294 glasa kao zajednički kandidat Domovine na izborima 2014. godine, dok je Domovina ostvarila 34.583 glasa. Deset hiljada ljudi koji su podržali Domovinu nisu glasali za njega kao zajedničkog kandidata - poručuju iz "Odgovora" u očekivanju narednog sastanka probosanskog bloka u Prijedoru.

- Na redovnim biralištima u Banjoj Luci, Foči, Prijedoru, Modriči, Bosanskoj Kostajnici, Bosanskoj Dubici, Novom Goraždu ostvario je manje od dvije trećine glasova koje je dobila Domovina - ističe Duraković.

Na redovnim biračkim mjestima u Srebrenici, dodaje on, Salkić je osvojio 1.081 glas, što znači da je više od 300 Srebrenčana glasalo za Domovinu, a nije za njega premda je bio zajednički kandidat.

- Jedini rezultati koji odudaraju od ove statistike su oni s biračkog mjesta u Romanovcima kod Bosanske Gradiške, gdje je osvojio 199 glasova - na mjestu gdje Domovina nije osvojila ništa te u Bratuncu i Vlasenici gdje je radio za sebe, a nije radio za listu Domovine - riječi su Ćamila Durakovića. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.