12.4.2018. 18:30
1
SIPA: U nastavku akcije "Akademik" uhapšena jedna osoba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas u nastavku operativne akcije kodnog naziva „Akademik“ izvršili pretresanje stana i ostalih prostorija na području opštine Bileća i tom prilikom slobode lišili jedno lice.

U toku pretresa, koji je realizovan po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, pronađeno je i privremeno oduzeto pet mobilnih telefona, puška M-48 cal. 7.9 mm i lovačka puška sačmarica „položara“ sa dvije cijevi cal.12.

Navedeni predmeti će poslužiti u daljem krivičnom postupku radi dokazivanja krivičnog djela iz člana 250. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa krivičnim djelom Neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. Krivičnog zakona BiH.

Nakon kriminalističke obrade, u zakonom predviđenom roku, lice lišeno slobode će biti predato u nadležnost postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, navedeno je u saopćenju iz SIPA-e, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

SIPA
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.