13.4.2018. 12:51
0
Potpisani ugovori o prevenciji huliganizma i nasilja na stadionima, Koldžo tvrdi da je Općina Novo Sarajevo izdvojila 30.000 KM
Ugovore o realizaciji projekata "Prevencija nogometnog huliganstva i nereda na sportskim terenima" i "Unapređenje zdravlja kroz sportsko rekreativne aktivnosti" potpisali su danas načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje objekata u vlasništvu te općine "ONSA" Mirza Ramić.

Načelnik Koldžo je kazao da je za realizaciju projekata, koji su dio strateških dokumenata Općine, izdvojeno po 30.000 KM.

Cilj projekata je, kako je naveo, rješenje negativnih pojava u društvu kao što je huliganstvo, kao i poboljšanje zdravstvenih navika građana te općine.

Ramić je pojasnio da se projekt o prevenciji nogometnog huliganstva odnosi na edukaciju mlađe populacije te da će, između ostalog, navijači i policajci u svim školama na području te općine pokušati prezentirati svoja iskustva o toj pojavi.

Govoreći o projektu "Unapređenje zdravlja kroz sportsko rekreativne aktivnosti", Ramić je kazao da će zajedno sa udruženjima omogućiti, prije svega djeci, da besplatno treniraju te da građani koriste kapacitete Sportske dvorane Novo Sarajevo.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.