18.4.2018. 14:45
0
"Poslovnički sat" izazvao raspravu na početku sjednice Predstavničkog doma
FOTO: Faktor.ba
Predstavnički dom usvojio je dnevni red vanrednog zasjedanja, nakon kojeg su poslanici glasali o tome da se prije razmatranja tačaka dnevnog reda omogući „poslovnički sat“ kako bi imali priliku uputiti pitanja i inicijative budući da Parlament nije zasjedao od januara.

Pojedinačnim glasanjem utvrđeno je da većina poslanika nije bila za to.

To je u nastavku sjednice izazvalo mnoge reakcije poslanika, koji su tražili objašnjenje na koji način da inače upućuju inicijative, jer su to od njih građani zahtijevali.

Pojedini poslanici smatraju da predsjedavajući doma Edin Mušić tumači Poslovnik onako kako on misli da treba, dok su drugi poslanici isticali da se vanredna sjednica treba nastaviti razmatranjem prve tačke dnevnog reda. 

Nakon toga, sjednica je nastavljena obrazlaganjem sekretara Federalnog ministarstva zdravstva Snježane Bodnaruk o predloženoj izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju, koji je Vlada predložila da se razmatra po skraćenom postupku.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.