21.4.2018. 15:40
1
Profesor Bajtal: Vlast u BiH je opasna
Odavde se ne odlazi, odavde se bježi. Bježi se glavom bez obzira. Ova vlast je opasna. Bježi se u Skandinaviju, Australiju, Ameriku... Tamo gdje njih nema“, izjavio je na TV emsiji na N1 bosanskohercegovački filozof Esad Bajtal, prenosi Patria

Profesor Bajtal kaže da u BiH kontinuirano traje predizborna kampanja, i da niko ne brine o suštini, o egzistenciji građana, kao i o činjenici da je ova zemlja uništena i opljačkana.

„U ovoj zemlji nema morala, ovdje vlada interes, interesena logika. Pijačni element gdje se vrijednosti relativiziraju“, smatra Bajtal, objašnjavajući tešku političku i ekonomsku krizu u zemlji.

Ugledni filozof smatra da u BiH veliki problem predstavlja izborni inžinjering ili izborna krađa glasova. Građani, dodao je, nisu u prilici da biraju.

„Postoji nešto što se zove izborni inžinjering. To nisu glasovi, to je falsifikat“, rekao je profesor Bajtal.


(Patria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.