21.4.2018. 19:12
0
Ko je Boriša Falatar, kandidat za člana Predsjedništva BiH
Boriša Falatar kandidat je Naše stranke člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda na predstojećim izborima.
Ovo je prvi put da će Naša stranka imati kandidata za člana Predsjedništva, a odluka da to bude Falatar donesena je na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i glavnog odbora stranke. 

Osim vizije o boljoj budućnosti BiH i motivima za kandidaturu danas nismo mogli čuti o konkretnim načinima i programu kojim će Falatar pokušati pridobiti glasače na općim izborima. 

O tome će se vjerovatno više govoriti nakon što i zvanično počne predizborna kampanja.

Magistar nauka za oblast ekonomskih nauka i međunarodnih odnosa kao motiv za kandidaturu istakao je propuštene prilike bh. diplomatije da zemlju povedu ka ekonomskom i socijalnom prosperitetu. Bh. političari već 25. godina vuku pogrešne poteze , istakao je Boriša Falatar tokom svog prvog obraćanja medijima, prenosi N1.

"Zbog tih poteza svi mi ispaštamo. I naši umirovljenici koji su čitav život radili, a sada jedva spajaju kraj s krajem. I naši radnici koji svojim rukama grade našu zemlju za minimalnu plaću. I naši nezaposleni koji svoju egzistenciju pokušavaju pokušavaju osigurati partijskom knjižicom ili glasačkim listićem."

Svi oni zaslužuju bolju budućnost , rekao je predsjednički kandidat Naše stranke. Kao poseban problem vidi veliki broj ljudi koji napuštaju Bosnu i Hercegovinu, a vlasti ne čine ništa kako bi to spriječile. Trenutno stanje nije normalno niti prihvatljivo, rekao je Falatar navodeći kako ima viziju od ove zemlje napraviti stabilno, napredno i sretno društvo.

"Imamo jasnu viziju za BiH. Vidimo našu zemlju sa Ustavom koji bolje štiti sve naše građane, sa školama koje stvaraju sposobne i sretne mlade ljude vidimo nove tvornice, kompaije, obrađena zemljišta i mjesta koja ponovo vrve od mladih ljudi", naveo je. 

Iako mu je ovo prvi angažman u bh. politici Boriša Falatar iza sebe ima dugo iskustvo rada u međunarodnim institucijama. Iskustvo je sticao u Ujedinjenim narodima u New Yorku. Bio je UNESCO-ov koordinator za krizni odgovor na rješavanju humanitarnih operacija u Južnom Sudanu, Libiji, Siriji, Iranu i Palestini. 

Radio je u kabinetu bivše generalne direktorice UNESCO-a Irine Bokove, prenosi N1.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.