24.4.2018. 9:42
0
Đonlagić: Izvještaj EK treba iskoristiti kao smjernicu kako dalje u BiH
Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održava se danas od 10 sati.
Na dnevnom je privremeni izvještaj Evropske komisije 2018. za Bosnu i Hercegovinu.

Zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Mirsad Đonlagić izjavio je za novinsku agenciju Patria da Privremeni izvještaj Evropske komisije 2018. predstavlja ocjenu trenutnog stanja u BiH, ali i daje upute ili prijedloge kako nastaviti dalje, u cilju efikasnog postizanja potrebnih reformi u BiH.

„U tom smisli, i sa dobrom namjerom sam i potpisao prijedlog za sazivanje ove vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine“, rekao je Đonlagić.

Istakao je da je duboko uvjeren da svi aktivni sudionici, oni koji donose značajne odluke za Bosnu i Hercegovinu moraju da budu /istinski/ predstavnici u Parlamentu BiH. 

„Ne može se ni jedan politički subjekt izolovati iz potrebe da se ozbiljno djeluje u pravcu ispunjavanja zadaća kada su euroatlanske integracije u pitanju, ali i svega onoga što se tiče poboljšanja života građana u Bosnu i Hercegovini“, rekao je Đonlagić.

Podnosioci zahtjeva za hitnu sjednicu Parlamenta, na kojoj će se raspravljati o Izvještaju Evropske komisije 2018. su zastupnici: Saša Magazinović, Denis Bećirović, Sadik Ahmetović, Senad Šepić, Mirsad Đonlagić, Fehim Škaljić, Mirsad Isaković, Damir Arnaut, Jasmin Emrić i Damir Bećirović.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.