24.4.2018. 12:45
0
Džaferović: Da vidimo šta parlament BiH treba uraditi da se ubrza evropski put
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović (SDA) je nakon hitne sjednice tog doma o temi „Privremeni izvještaj Evropske komisije za 2018“ izjavio novinarima da je očigledno da ova vrlo važna tema za BiH danas nije pripremljena na adekvatan način za raspravu u Predstavničkom domu.

Na sjednici smo vidjeli različite prijedloge na tu temu. Zbog toga sam, da danas bespotrebno ne bi trošili vrijeme, predložio da se ova tačka dnevnog reda, imajući u vidu njen značaj za BiH, pripremi na ozbiljan način. Izvještaj Evropske komisije treba biti dostavljen nadležnoj komisiji za evropske integracije, trebamo dobiti izvještaj te komisije i onda na prvoj narednoj sjednici Predstavničkog doma raspraviti ovu tačku dnevnog reda uz prisustvo kompletnog sastava Vijeća ministara - naveo je Džaferović.

Dodao je da njegov cilj nije bilo kakva politizacija.

- Vidjeli smo da i takvih tendencija danas ima u Predstavničkom domu. Cilj je da se ozbiljno osvrnemo na to šta parlament BiH treba da uradi kako bi BiH što uspješnije ispunjavala obaveze na svom evropskom putu. Ukoliko budemo tako postupili, a zaključak Doma je da tako postupimo, onda će to imati svog punog smisla i pomoći BiH da ubrza svoj evropski put - zaključio je Džaferović.   


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.