25.4.2018. 20:15
3
Naša stranka: Erdoganov dolazak u Sarajevo je provociranje Evropske unije
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, prema najavama, trebao bi u maju doći u Sarajevo, gdje će održati veliki predizborni skup, nešto što su mu već zabranile Njemačka i Austrija.

Naša stranka oštro je reagirala na ovu, još uvijek nepotvrđenu, najavu.

- Sve se dešava pred izbore u Turskoj, ali je najavljeni događaj nemoguće ne promatrati u perspektivi oktobarskih izbora u BiH: Erdogan dolazi 20. maja, a Stranka demokratske akcije obznanit će 26. maja ime svog kandidata za člana Predsjedništva. Ne možemo da vjerujemo da rukovodstvo Stranke demokratske akcije ne sagledava katastrofalne političke posljedice održavanja najavljenog skupa, koji se ne može shvatiti drukčije nego kao provociranje Evropske unije, i provociranje nekih političkih snaga u našoj zemlji. Njihov pristanak značit će samo jedno: da nemaju više načina da se izvuku iz stiska Erdoana, čak i kada se od njih iznuđuju potezi koji Bosni i Hercegovini nanose očitu štetu. Imamo li u vidu istu takvu ponižavajuću snishodljivost, u jednom dijelu zemlje, prema Putinu, jasno je da Bosna i Hercegovina, trudom svojih najodgovornijih političara, svjesno prihvata status monete za potkusurivanje, u kojoj će se – kao u nekim zemljama Bliskog istoka – velike sile sukobljavati indirektno, putem opunomoćnika. I tu ne treba velika mudrost da se shvati ko će na kraju stradati - navodi se u saopćenju Naše stranke.

Iz Naše stranke dodaju kako ih ovakva najava, nakon uznemirujuće posjete Valentine Matviyenko, čini jačim u uvjerenju da je jedini spas za BiH kraj vladavine etnopolitika koje BiH u međunarodnim odnosima vide kao poligon za odmjeravanje snaga velikih sila.

- Uvjereni smo, također, da to znaju i građani, i da će im u oktobru dati otkaz - poručuju iz Naše stranke.

(Amila Alijagić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.