26.4.2018. 16:00
0
Radni odnos za osmero mladih iz Srebrenice
Udruženje "Progres" iz Sarajeva i Općina Srebrenica potpisali su danas u Srebrenici ugovor za realizaciju projekta "Pro-poso“ u okviru kojeg će osmero mladih ljudi iz Srebrenice imati šansu da ostvari radni odnos u trajanju od šest mjeseci.


Koordinator projekta "Pro-poso“ Elvir Čaušević kazao je da su za realizaciju projekta osigurali 4.000 eura te da je Općina Srebrenica učestvovala u sufinansiranju.
Korisnici s poslodavcima potpisuju ugovor o radu prema kojem će imati minimalnu platu, a poslodavac će plaćati porez na platu i doprinose u skladu sa zakonom.
Cilj projekta je, kako ističe Čaušević, da mladi steknu profesionalnu orijentaciju i praktičnu obuku, te će nakon radnog staža od šest mjeseci dobiti interni certifikat.
- Imamo osmero mladih nezaposlenih, starosti od 18 do 35 godina koji su dugo na evidenciji nezaposlenih. Oni su danas potpisivanjem ugovora dobili šansu da prođu proces u kojem bi trebalo da usvoje radne navike, stručne vještine i sve što je potrebno da bi bili konkuretni na tržištu rada. U saradnji s Općinom Srebrenica u ovaj projekt je uloženo je oko 19.000 KM - potcrtao je Čaušević.
Od 1. maja korisnici potpisanih ugovora bi trebali početi s radom.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.