27.4.2018. 15:45
0
JOB: Hapšenje generala Dudakovića pokušaj izjednačavanja žrtve i agresora
Upravni odbor Jedinstvene organizacije boraca (JOB) BiH "Unija veterana" reagirao je povodom hapšenja generala Atifa Dudakovića.

- Iznenađeni smo hapšenjem našeg legendarnog komadanta Armije RBiH, generala Atifa Dudakovića, i njegovih saboraca. Ovaj slučaj nam još jednom ukazuje na kontinuitet stereotipa, maltretiranja i hapšenja branilaca BiH. Ovakvim događajima se po ne znamo koji put pokušava izjednačiti žrtva s agresorom, a što mi zasigurno nećemo dozvoliti. Mislili smo da će se od kraja rata pa sve do danas konačno dokazati ko su agresori, a ko žrtve, i da će organizatori i rukovodioci izvršenja ratnog zločina, genocida i počinjenih zlodjela u periodu 1992. - 1995. biti procesuirani i kažnjeni za nedjela koja su počinili. No, međutim, još uvijek se hapse generali i borci Armije RBiH, tj. žrtve se procesuiraju i kažnjavaju, čime se ne poštuje međunarodno pravo i pokušava izjednačiti žrtva i agresor - citat je iz saopćenja Upravnog odbora JOB-a.

Ona će sve kapacitete usmjeriti u pravcu što hitnijeg oslobađanja uhapšenih i dokazivanja stvarne istine - da nisu počinili ratne zločine koji im se stavljaju na teret, navedeno je također u saopćenju.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.