27.4.2018. 22:30
0
Stoltenberg: NATO od BiH i dalje očekuje da nepokretnu imovinu registruje na državu
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas u Briselu da NATO od Bosne i Hercegovine i dalje očekuje da registruje nepokretnu imovinu.
„To se čini kao da je birokratsko pitanje, ali to je ustvari problem države, da ima punu kontrolu nad oružanim snagama“ kazao je Stoltenberg.

Ministri vanjskih poslova zemalja članica NATO-a okupili su se danas u Briselu kako bi razgovarali o odnosima s Rusijom, stanju u Afganistanu i na južnom Sredozemlju te o daljnjeg širenja Saveza.

Sastanak šefova diplomatija je uvod u samit lidera NATO-a koji će biti održan u julu ove godine, i ovo je posljednji zvanični susret ovog tipa u starom sjedištu Alijanse u Briselu.

Da bi Bosna i Hercegovina otvorila dalje pregovore sa NATO-om potrebno je da objekte oružanih snaga u zemlji uknjiži na državu Bosnu i Hercegovinu. Većina tih objekta u FBiH je već upisana na državu, dok u bh. entitetu Republika Srpska vlasti odbiju da to učine.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.