29.4.2018. 18:45
3
Milorad Dodik optužio bošnjačku vjersku i političku elitu zbog današnjeg oslobađanja generala Atifa Dudakovića
Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je Srni da je očekivana odluka Sud BiH da ne odredi pritvor Atifu Dudakoviću i ostalim osumnjičenim za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima, te da je jasno da su pravosudni organi BiH pod stalnim pritiskom i uticajem bošnjačkih političkih i vjerskih elita.

Dodik je rekao da nije iznenađen odlukom Suda BiH s obzirom na to da se protiv onih koji su činili zločne nad Srbima procesi vode na ovakav način. 

"Jasno je da su pravodsudni organi BiH pod stalnim pritsikom i uticajem bošnjačkih političkih i vjerskih elita, te da kompromitujući tužioce i sudije koji rade na ovakvim predmetima obično izdejstvuju ili oslobađajuću presudu ili neprocesuiranje", istakao je Dodik. 

Prema njegovim riječima, ovom odlukom Sud BiH je potvrdio ono što je rekao kada je Dudaković uhapšen - da nije optimista, jer im je bilo potrebno čak 12 godina da ga identifikuju na video-snimku. 

Sud BiH odbio je danas prijedlog Tužilaštva da odredi jednomjesečni pritvor Dudakoviću i za još 12 pripadnika Petog korpusa Armije RBiH, koji su uhapšeni prije dva dana. Osumnjičenima su određene mjere zabrane. 

(Srna)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.