30.4.2018. 13:40
0
Nikšić: Vrijeme je da Bosna i Hercegovina bude zemlja u kojoj će radnici moći živjeti od svoga rada
Borba za radnička prava trajan je proces i od te borbe nikada ne smijemo i ne možemo odustati. Činjenica je da radnici u BiH rade u izuzetno teškim uslovima i da od svoga rada teško ili gotovo nikako ne mogu živjeti. Plate su preniske. Uslovi rada teški. Sigurnost radnih mjesta nedovoljna, navodi se u saopćenju za javnost predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića.

Zato je krajnje vrijeme da se sve ovo promijeni. Moramo biti svjesni da promjene neće doći same od sebe. Za promjene se moramo izboriti zajedno. Pozivam sve radnike da zajedno jačamo svijest kako su problemi radnika u cijeloj BiH isti. Ti problemi, svima u BiH, mogu se rješavati samo na jednak način.

Mi, u SDP-u, čvrsto smo opredijeljeni da se položaj radničke klase u cijeloj BiH radikalno promijeni. Vrijeme je da se minimalna plata, kao i sve druge plate radnika povećaju, te da se počnu stvarati bolji uslovi rada. Sve ovo je moguće, ako se čvrsto ujedinimo oko ostvarenja ovog cilja. Vrijeme promjena dolazi.

Zato želim da predstojeće praznike provedete u uvjerenju da ćemo se, zajedno sa vama, izboriti da BiH postane zemlja u kojoj će svaki radnik moći živjeti od svoga rada.

Svim građanima Bosne i Hercegovine želim da ovaj 1. maj, uprkos teškom ekonomskom i socijalnom stanju u našoj zemlji, provedu sa svojim porodicama i prijateljima u što boljem raspoloženju i dobrom zdravlju.

 Građanima BiH, u svoje i u ime svih članica i članova SDP,  želim sretan 1.maj - praznik rada.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.