30.4.2018. 14:25
0
Dodik: Srbi nikada neće biti turska raja
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nema ništa protiv toga što će 20. maja u Sarajevu predizborni skup održati turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayipp Erdogan), ali da mu nije jasno zašto Bošnjacima smeta kada u posjetu manjem bh. entitetu dođe neki strani zvaničnik, a ni ne drži miting.

Turska u BiH drži isključivo stranu muslimanima i daje im finansijsku i svaku drugu pomoć. Mi to ne možemo promijeniti, samo možemo prihvatiti da budemo „raja“, kao što smo nekad bili... E, mi to nećemo! Eto vam vaše Sarajevo, pa u njemu orgijajte s kakvim hoćete stavovima - mene to ne dotiče - rekao je Dodik.

Smatra da je odlično što je turski predsjednik najavio da će u okviru kampanje za vanredne izbore u Turskoj održati miting u Sarajevu i ističe da će biti zanimljivo vidjeti koliko će se ljudi okupiti.

- Kakva je to farsa da se organizira miting da bi se navodno okupili Turci koji rade u BiH. Eto, sad ćemo vidjeti koliko ima Turaka u BiH - rekao je Dodik za "Alo".

Dodik je ocijenio da nedavna posjeta Banjoj Luci predsjednice ruskog Vijeća Federacije Valentine Matvijenko najbolje pokazuje koliki je značaj svjetska sila Rusija dala Republici Srpskoj i njenom rukovodstvu.

Izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje s Ruskom Federacijom koja se odvija bez bilo kakvog pritiska.

- Matvijenko mi je prenijela Putinove poruke mira i želju za dobru saradnju i podršku srpskom narodu u Republici Srpskoj. Nama koji smo ovdje prepuni raznih pritisaka i zavrtanja ruku veoma je relaksirajuća situacija kad iz svijeta dođe neko moćan i kaže – „Poštujemo vaše stavove i ne želimo da na bilo koji način utičemo na vas“ - naglasio je Dodik.

Govoreći o sigurnosnoj situaciji u Srpskoj, Dodik je naglasio da je ona stabilna i pod punom kontrolom, ali da će zbog grubog miješanja institucija BiH u njena unutrašnja pitanja usvojiti zakone kojima će na svom teritoriju zabraniti rad Tužilaštva, Suda i obavještajne službe BiH.

On je rekao da postoje i oni koji sigurnosnu situaciju žele predstaviti drugačije, pa šire priču o navodnim paravojnim formacijama.

Istakao je da je Banja Luka siguran grad, te da će o stradanju Davida Dragičevića biti raspravljano već 10. maja na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.


(Srna/Admir Oručević)

DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.