2.5.2018. 11:30
0
I dalje zabranjen prevoz eksplozivnih materija u BiH
Budući da je danas mnogima posljednji dan produženog prazničnog vikenda, pojačan promet vozila tokom dana očekujemo na svim dionicama, a posebno na graničnim prelazima, saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

''Vozače savjetujemo da se na vrijeme informišu o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli duža čekanja. Vremenske prilike su povoljne, a skrećemo pažnju na uvećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju'', naveli su iz BIHAMK-a.

''Zbog praznika 1. maja, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH. Smanjen je obim sanacionih radova, zbog kojih dolazi do izmjena režima saobraćanja. Napominjemo da je na mjestima gdje je postavljena privremena signalizacija, njeno poštivanje zakonski obavezno.

Zbog minerskih radova, danas u vremenu od 12 do 17 sati, dolazit će do povremenih 5 minutnih obustava saobraćaja na dionici M-4 Doboj-Tuzla, kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima: Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta'', saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

BIHAMK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.