3.5.2018. 12:33
0
Nermin Nikšić poručuje: Novinari su na listi najslabije plaćenih zanimanja, iako rade jedan od težih poslova!
Socijaldemokratska partija (SDP) BiH će se, kao i do sada, kroz institucije sistema zalagati za potpunu zaštitu medijskih radnika i slobodu u njihovom radu.

Poručio je to predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić u današnjem saopćenju, u kojem je čestitao Međunarodni dan slobode medija novinarima, urednicima, te novinarskim udruženjima u BiH.  

Podsjetio je da je odlika svakog demokratskog društva kontinuirana borba za slobodu medija i unapređenje ambijenta za rad medijskih radnika, a profesionalan rad novinara su garant da građani uvijek imaju pristup relevantnim i aktuelnim informacijama.

- Međutim, standardi profesionalnog novinarstva su često, kako i kod nas, a tako i u svijetu, ugroženi. Novinari su na listi najslabije plaćenih zanimanja, iako rade jedan od težih poslova. Razlog tome je što su često izloženi pritiscima, ucjenama i najtežim prijetnjama, najčešće od strane onih kojima ne odgovara da javnost sazna istinu. Takvi postupci, što prije, moraju postati stvar prošlosti i novinarima se mora omogućiti da svoj posao obavljaju bez ikakvih pritisaka - naveo je Nikšić u čestitki.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.