4.5.2018. 12:13
0
Božo Skopljaković potvrdio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH
Predsjednik Hrvatske stranke BiH (HS) Božo Skopljaković bit će kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. godine.
Skopljaković je ovu informaciju potvrdio za Novinsku agenciju Patria, kazavši kako je donio odluku da bude kandidat, a sada je sve do naroda, odnosno birača, koji će odlučiti hoće li biti član Predsjedništva BiH.

Lider HS-a je uvjeren kako će vrlo brzo doći do dogovora s HDZ-om 1990, te da će on biti zajednički kandidat ovih stranaka.

- Vrijeme je pred nama, u razgovorima smo i vjerujem da ćemo postići koalicijski sporazum sa HDZ-om 1990 – kazao je Skopljaković za Patriju.

Skopljaković je na bh. političku scenu dospio početkom juna prošle godine kada je u Vitezu održan izborni Sabor Hrvatske stranke BiH na kojem je izabran za predsjednika ove stranke, nasljednice nekada jakog NHI-a.

Božo Skopljaković je penzionisani brigadir iz Novoga Travnika. Iz OS BiH u penziju otišao krajem 2016., a u svojoj vojnoj službi je nekoliko godina bio i vojni izaslanik BiH u Washingtonu.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.