4.5.2018. 13:44
0
Obilježen Dan logoraša Vogošće
Godišnji skup povodom Dana logoraša Općine Vogošća odžan je danas, a počast stradalim logorašima odata je kod spomen-obilježja u vogošćanskom parku.

Preživjeli logoraši, članovi njihovih porodica i delegacije u povodu 5. maja, Dana logoraša Vogošće, položili su cvijeće i odali počast onima koji su tokom agresije na BiH u agresorskim logorima izgubili život, navodi se u saopćenju iz Općine Vogošća.

- Kroz agresorske logore  tokom agresije na BiH na području Vogošće je bilo zatvoreno više od 800 ljudi. Gotovo  polovina njih je ubijena ili odvedena u nepoznatom pravcu. Do sada je u više masovnih i pojedinačnih grobnica ekshumirano 229 ubijenih, a za više od 60 Vogošćana se još uvijek traga – navodi se u saopćenju.

Prisutnima su se danas  obratili predsjednik Udruženja logoraša Općine Vogošća Ahmed Hido i pomoćnik načelnika Općine Vogošća Zijad Kadrić.

Na  skupu je iskazano nazadovoljstvo dinamikom hapšenja i procesuiranja odgovornih za zločine počinjene na području Vogošće od  1992. do 1995. godine.  

Također je upućen  apel Sudu BiH i Tužilaštvu BiH da energičnije počnu raditi poslove koji su im povjereni, saopćeno je.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.