4.5.2018. 17:20
0
Dodik pisao Vijeću sigurnosti UN-a: Optužio BiH da je utočište teroristima
Vlada Republike Srpske uputila je novi izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a u kojem daju svoje viđenje aktuelne situacije u Bosni i Hercegovini.

- Policija RS-a nije imala obuke s ruskim personalom, ali često realizuje obuke s američkim oružanim snagama i evropskom policijom. RS ima prijateljske odnose s Rusijom i zapadnim zemljama, ali nije agent nijedne strane države. Vlasti RS nisu povezane ni s jednom paravojnom grupacijom, a njeni lideri isključuju nasilje kao način rješavanja neslaganja – napisao je predsjednik RS-a Milorad Dodik u pismu generalnom sekretaru UN-a Antoniju (Guterresu.

Izvještaj Vijeću sigurnosti sastoji se od 31 stranice teksta pisanog na ćirilici, a treba istaći da je ovo 19 Izvještaj RS-a upućen Vijeću sigurnosti UN-a. 

U Izvještaju se govori o Izbornom zakonu BiH, navodnom džihadističkom terorizmu u BiH, a ističe se čvrsta podrška RS evropskim integracijama BiH i traži se da međunarodna zajednica poštuje Dejtonski sporazum i suverenitet BiH, između ostalog i tako što će zatvoriti OHR.


(Patria/Admir Oručević)

DodikUN
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.