7.5.2018. 11:52
0
Sarajevskoj policiji još nije podnesena prijava oko organizovanja mitinga Recepa Tayyipa Erdogana u Sarajevu
Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo još nije podnesena prijava za predizborni skup predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, koji bi, prema pisanju turskih medija, trebalo da bude održan 20. maja u Sarajevu, izjavila je Srni portparol kantonalnog MUP-a Suvada Kuldija.

Kuldija je pojasnila da Zakon o javnim okupljanjima jasno propisuje da je pet dana prije javnih skupova nadležnoj policijskoj instituciji potrebno uputiti zvaničan zahtjev. 

Prema pisanju "Dnevnog avaza", pojedina udruženja iza kojih stoje turske vlasti već su se raspitivala o mogućnosti zakupa prostora u Sarajevu, gdje bi Erdogan 20. maja mogao da održi predizborni skup. 

List saznaje da je na adresu sarajevskog Sportskog centra "Skenderija" stigao dopis sa pitanjem da li je dvorana slobodna za iznajmljivanje 20. maja, ali nije navedeno da bi tu trebalo da bude održan Erdoganov predizborni skup, već konferencija. 

Mediji su ranije objavili da bi 20. maja Erdogan u Sarajevu trebalo da održi predizborni skup Stranke pravde i razvoja kojem bi "prisustvovalo 10.000 Turaka koji žive u BiH". 

U Turskoj će 24. juna biti održani vanredni parlamentarni i predsjednički izbori. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.