7.5.2018. 15:00
0
Komšić: Strateški cilj DF-a članstvo BiH u EU i NATO
Ambasador Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Gullaume Rousson razgovarao je danas u Sarajevu s predsjednikom Demokratske fronte (DF) Željkom Komšićem i generalnim sekretarom stranke Zlatkom Miletićem o političkoj situaciji u BiH.

Teme sastanka bile su dešavanja i nesporazumi oko sadržaja i primjene Izbornog zakona te moguća negativna kretanja u BiH poslije općih izbora planiranih za oktobar.

Dužnosnici DF-a upoznali su ambasadora s aktivnostima i stavovima stranke o tim pitanjima i principijelnim zalaganjem da je osnova na kojoj djeluju - zaštita osnovnih ljudskih i građanskih prava na cijeloj teritoriji države.

Naglašeno je i da je osnovni strateški cilj Demokratske fronte, kao i većine lijevo građanski orijentiranih stranaka, da BiH postane punopravna članica Evropske unije i Sjevernoatlantskog saveza (NATO).

Na sastanku je izraženo očekivanje da će se u toj borbi, posebno u segmentu zalaganja za građanski uređenju državu, dobiti podrška cijele napredne Evrope u koju spada i Francuska, saopćeno je iz Službe za odnose s medijima DF-a.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.