7.5.2018. 16:00
0
Iz SDS tvrde da je bezbjednost ugrožena, Dodik da nije
Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić tvrdi „da su mnogobrojni obračuni, napadi i nerazjašnjeni slučajevi u Banjoj Luci, od kojih je poslednji sinoćnje puškaranje u centru tog grada, znak da je upaljen 'crveni alarm' u najvećem gradu RS kada je u pitanju bezbjednost“.

-Ako posmatramo hronološki, ovo je već šesti incident u Banjoj Luci u poslednjih nekoliko mjeseci. Bombaški napadi i napadi zoljom, puškaranje u strogom centru grada, sumnjiva smrt mladića Davida Dragičevića, uznemirili su građane Banjea Luke, koja je nekad bila miran grad – istakao je Šešić, saopćeno je iz SDS-a.

Još jednom je pozvao sve nadležne institucije „da ne guraju glavu u pijesak pred bezbjednosnim izazovima, već da urade sve na rasvjetljavanju svih događaja u poslednjih nekoliko mjeseci koji su značajno ugrozili bezbjednost građana Banje Luke“.

Prethodno je entitetski predsjednik Milorad Dodik u Zvorniku optužio SDS da, u pokušaju da skrene pažnju na sebe, želi da prikaže RS kao mjesto koje nije sigurno.

- Njihovi aktivisti i njihov ministar bezbjednosti izmislili su priču o paravojsci, koja je RS mnogo koštala na međunarodnom planu – ustvrdio je Dodik i dodao da u SDS-u izmišljaju priče o nelegalnom naoružanju "koje RS opet svrstava u svijetu na neku drugu stranu".

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.