8.5.2018. 14:30
0
Radmanović: Uskoro ime kandidata za predsjednika RS-a
Potpredsjednik SNSD-a i delegat te stranke u Domu naroda parlamenta BiH Nebojša Radmanović izjavio je danas da je SNSD blizu odluke o kandidatu za predsjednika RS-a, napomenuvši da ni druge stranke u BiH, osim okupljenih oko Saveza za promjene, nisu izašle sa svojim imenima.

Radmanović se ranije spominjao kao jedan od mogućih kandidata, a ističe da on, kao čovjek koji je zadovoljan svojim dosadašnjim političkim radom, nema potrebe da se previše trudi da bude kandidat za neku funkciju.

Od danas, dodao je, teku rokovi, a SNSD će u dogledno vrijeme saopćiti imene kandidata za predsjednika RS-a te liste za parlamente.

Istakao je da je datum kada se raspisuju izbori važan u svim demokratskim zemljama, ali da se u BiH stvorila turbulentna politička klima, jer nije izmijenjen Izborni zakon BiH.

-Sada se suočavamo sa situacijom da su izbori raspisani, ali ne znamo kako ćemo konstituisati Dom naroda u Federaciji BiH i Dom naroda BiH – rekao je Radmanović i dodao da nije dobro miješanje stranaca u ovo pitanje.

Izrazio je nezadovoljstvo, jer su izmjene Izbornog zakona BiH vođene bez predstavnika Srba.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.