10.5.2018. 13:25
0
Dom naroda odobrio imenovanje Nezavisnog odbora, tijela za nadzor FUP-a
Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, u nastavku ranije započete vanredne sjednice, većinom glasova odobrio je predloženo imenovanje Nezavisnog odbora, civilnog tijela za nadzor nad radom Federalne uprave policije (FUP).

Prema toj odluci, Nezavisni odbor čine: Amar Hadžiomerović, Enes Bezdrob, Mirko Miličević, Zdenko Kovač, Branimir Orašanin i Elfada Gutić.

Odlučivanje Doma naroda proteklo je danas gotovo bez rasprave. Jedino je delegatkinja Vesna Saradžić, jedna od onih koji su glasali protiv, kazala da je odluka suprotna zakonskim odredbama jer nije ispoštovana rodna ravnopravnost u imenovanju Nadzornog odbora.

Za imenovanje se izjasnio 31 delegat, 16 je bilo protiv, dok su tri člana Doma naroda bila suzdržana.

Odluku o imenovanju Nezavisnog odbora ranije je većinom glasova odobrio i Predstavnički dom Federalnog parlamenta.

(FENA/Amila Alijagić)

Dom naroda
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.