11.5.2018. 15:45
0
Nikšić: Policija u FBiH kao i RS-u služi za obračun sa političkim neistomišljenicima
Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić kazao je danas da se i policija u FBiH kao i u RS-u koriste u interesu političkih partija koje su na vlasti za obračun sa političkim neistomišljenicima, a posebno sa opozicijom.

On je obrazlažući svoj stav koji je bio reakcija na izjave predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika da Nikšić poziva na reformu policije u ovom entitetu, kazao da je bio ironičan kada je reagirao na svom Facebook profilu. Dodik je predsjednika SDP BiH optužio da "folira" saučešće porodici stradalog Davida Dragičevića te da je razlog njegove posjete Banja Luci upravo stavljanje reforme policije na dnevni red.   

- Ja jesam ironično na svom Facebooku odgovorio kako je žalosno koristiti tragediju jedne porodice za takav politički spin i da svaka policija, ne samo RS-a, protiv koje se okrene narod i treba biti ukinuta - objasnio je Nikšić.

Nikšić je dodao da se našao u situaciji kada mora obrazlagati nešto što nije ni rekao, te da je Dodik političkim spinom pokušao skrenuti pažnju sa stvarnog problema na priču o njegovom insistiranju o reformi i ukidanju Policije RS-a u Narodnoj skupštini RS.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.