13.5.2018. 10:33
0
U Vitezu akcija doniranja kose za perike djeci oboljeloj od raka
Akcija šišanja i doniranja kose za izradu perika djeci oboljeloj od raka najavljena je za nedjelju u Vitezu u vremenu od 11.00 do 17.00 sati na centralnom prostoru unutar trgovačkog centra FIS.

Organizatori pozivaju sve građane Srednjobosanskog kantona da se pridruže akciji. Za one koji žele donirati kosu, bitna napomena je da mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana te minimalno 30 centimetara duga (idealno je i duže).

Akciju organizira Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" u okviru projekta "Moja kosa - tvoja kosa".
Dosad je izrađeno i uručeno 18 perika, a tri su trenutno u procesu izrade.

Perike iz radionice Udruženja dostupne su potpuno besplatno svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u matičnu sredinu.

U Bosni i Hercegovini, od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta.

Procenat izlječenja je oko 80 posto. Međutim, put do izlječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.