13.5.2018. 18:13
6
Dodik: Nismo naivni, ovo je pitanje našeg načina života
Ova rješenja koja je donijela Vlada Republike Srpske su za zaštitu RS-a", kazao je u nedjelju u Banjaluci entitetski predsjednik Milorad Dodik.

Dodik je istakao kako stoji iza zaključaka koje je Vlada RS donijela u vezi sa problemom pojačanog prisustva migranata u BiH, prenosi N1.
"Stojim iza rada Vlade i šta je zaključila. Ove mjere nisu usmjere samo za zaštitu RS-a, nego i čitave teritorije BiH. Ako su sa druge strane dobronamjerni - onda će oni poduzeti zatvaranje granice za migrante i poduzeće mjere vraćanje migranata iz BiH. Oni koji su izazvali ovu krizu trebaju snositi najveću odgovornost. To je zapadna alijansa koja je napravila probleme na Bliskom istoku, prije svega u Siriji", ocijenio je entitetski predsjednik.

Dodik je poručio da ukoliko Bosna i Hercegovina ne uspije zaštiti interese RS onda RS nema koristi od takve države.

"Ukoliko BiH nije sposobna da štiti interese RS-a onda takva BiH nama ne treba. Naćemo način da se odbranimo od najezde. Želimo da zaštitimo naš način života. Ne želimo promjene u budućnosti strukture stanovništva. Nismo naivni da ne mislimo kada su Hrvatska i Mađarska zatvorile svoje granic, ne da niko da uđete u Evropu. Poduzećemo sve mjere zaštite naše imovine, naših prava, institucija i RS. Neka Zapad rješava ovo pitanje", kazao je Dodik i zaključio kako je ovo "pitanje našeg načina života", prenosi N1.

(Alen Avdić)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.