15.5.2018. 8:11
0
Stanje na putevima
U Bosni i Hercegovini kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan, a frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana u gradskim centrima.

Zbog novih padavina upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno u usjecima i preko planinskih prevoja. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Rogatica-Višegrad, Bihać-Bosanska Krupa, Banja Luka-Jajce, Konjic-Mostar, Bugojno-Novi Travnik i Jablanica-Prozor.

Manifestacija „Trka mira 2018“, danas se održava na relaciji Han Pijesak-Milići-Zvornik (gdje je dolazak planiran oko 13.00 sati). Apeluje se na vozače na toj dionici da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.