15.5.2018. 9:50
0
Čović i Grabar-Kitarović: Hrvati u BiH nisu manjina već konstitutivan narod, njegova prava se moraju zaštititi
Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović održao je sastanak u ponedjeljak u Mostaru s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović na kojem se razgovaralo o položaju hrvatskog naroda u BiH.

Tom prilikom, ponovljeno je kako Hrvati Bosne i Hercegovine nisu manjina nego konstitutivan narod, te da se stoga njihova prava moraju zaštititi, čime će se osigurati sigurnost i stabilnost države na svim nivoima, saopćeno je u utorak iz Predsjedništva BiH.

Tokom sastanka bilo je riječi i o migrantskoj krizi s kojom se BiH trenutačno suočava te je kazano kako je nužno ojačati saradnju sa zemljama iz regije kako bi se uspješno nosile sa svim izazovima.

Veliki značaj ima nova strategija Europske unije za zapadni Balkan, istaknuto je na sastanku, jer BiH ima posebno mjesto u njoj.

Hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović ponovila je kako će Hrvatska i dalje nastaviti pružati potporu euroatlantskim aspiracijama Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.