19.5.2018. 8:48
1
Nekoliko migranata pobjeglo iz izbjegličkog kampa Salakovac
FOTO: Dnevni Avaz
Nekoliko migranata preskočilo je ogradu i pobjeglo iz kampa Salakovac u Mostaru, javlja N1 televizizija.

Prema istom izvoru, ovaj događaj još nije prijavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Hercegovačko-neretvanskog kantona. 

Srna nije mogla dobiti potvrdu u Ministarstvu bezbjednosti BiH da je nekoliko migranata pobjeglo iz izbjegličkog centra Salakovac koji je u nadležnosti tog Ministarstva. 

Migranti koji su do jučer bili smješteni u parku u Sarajevu tokom dana su prebačeni u izbjeglički centar Salakovac kod Mostara, gdje imaju sve propisane uslove. 

Specijalna policija MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona jučer je nekoliko časova blokirala prolazak 270 migranata na Ivan sedlu koji se krenuli prema migrantskom centru Salakovac. 

(Srna / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.