21.5.2018. 17:48
0
Tužbom protiv onih koji traže pravdu
Advokat komesara MUP-a HNK-a Ilije Lasića, Davor Bunoza, rekao je danas će Lasić tužiti državnog ministra sigurnosti Dragana Mektića za klevetu.
On je naveo da je Lasić Advokatskoj kancelariji iz Mostara dao ovlaštenja da tuže sve koji su ga optužili za državni udar. 

Ministar Mektić optužio je Lasića da je izazvao državni udar, nakon što je Lasić zaustavio konvoj sa skoro 300 migrantima u Konjicu, koje je državna Služba za poslove sa strancima prevozila iz Sarajeva prema Izbjegličkom centru Salakovac kod Mostra. Lasića je Tužilaštvo BiH nakon toga pozvalo na saslušanje.

„Lasić je Advokatskoj kancelariji iz Mostara dao ovlaštenja da tuže sve koji su ga optužili za državni udar“, rekao je Lasićev advokat. 

Analitičari primjećuju da je u Bosni i Hercegovini postala praksa da se oni koje javnost optužuju za nezakonite radnje brane protutužbom za klevetu.

Ministar MUP-a RS Dragan Lukač podnio je tužbu protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida, jer je Lukača optužio da opstruira istragu u vezi ubistvom njegovog sina. Prijavu za klevetu, koja je naknadno povučena, dobila je i sestra stradalog mladića iz Sarajeva Dženana Memića, zbog statusa koje je pisala na društvenim mrežama.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.