22.5.2018. 15:20
8
Muriz Memić: Alisa zna ime ubice, a zna i njen otac Zijo. Nikog neću pustiti na miru, svi će morati odgovarati.
U 14 sati u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću bit će održan sastanak predsjednika Milana Tegeltije, potpredsjednica Jadranke Lokmić-Misirača i Ružice Jukić, v.d. glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić i zamjenik disciplinske tužiteljice sa Murizom Memićem i njegovim advokatom Ifetom Feragetom na kojem će biti riječi o slučaju ubistva Dženana Memića i sakrivanju dokaza od strane Tužilaštva KS.

- Danas idem u VSTV, pa vidjet ćemo šta će biti. Moj je zahtjev ostavka Dalide Burzić uz materijalnu i krivičnu odgovornost i svih postupajućih tužilaca. Nikog neću pustiti na miru, svi će morati odgovarati. Vidjet ćemo hoću li ostati pet minuta ili pet sati u VSTV. Ako budem pet sati onda je po mom – kazao je Memić.

On je kazao da će preuzeti pravdu u svoje ruke.

- Imaju živu Alisu, ona zna ime ubice. Neka nju pitaju za ime ubice. Njen otac Zijo zna. Konačno neka Tužilaštvo nešto uradi nek privedu Alisu neka kaže ime ubice i skine se misterija – kazao je Memić.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je da u ovom slučaju nikada nisu viđene takve zloupotrebe u pravosuđu.

- Mi sad govorimo vrlo odgovorno. Za svaku izgovorenu riječ imamo dokaze i upravo je suštinski problem u neobjelodanjivanju dokaza. Da je Sud naložio, a nije, da se na početku suđenja objelodane svi dokazi ne bismo došli u situaciju da nam suđenje za saobraćajnu nesreću, navodnu, traje skoro dvije godine. Sad je postalo jasno da saobraćajne nesreće nije bilo, pa se postavlja pitanje zašto se i dalje kriju dokazi. Očigledno je nekome stalo da istina ne izađe navidjelo – kazao je Feraget.

On je kazao da će insistirati na odgovornosti svih onih koji su blokirali sistem.

- Zbog toga danas idemo u VSTV jer to je organ zadužen za uspostavljanje profesionalnog, nezavisnog i nepristrasnog pravosuđa. Ovo što je Tužilaštvo KS demonstriralo na predmetu Dženan Memić to je potpuna apsolutna negacija vladavine prava i zbog toga se mora tražiti odgovornost jer u protivnom ohrabrujemo neke nove tužioce – kazao je Feraget.

On je kazao da će tražiti ko je stopirao istragu u ovom slučaju. Dodao je da očekuje da VSTV povuče poteze.

- Zbog čega advokat sa oštećenim mora ići u VSTV da kaže da treba provesti neku istragu. To je zakonska obaveza Tužilaštva. Pitanje koje ćemo mi njima postaviti je zašto niste reagovali za 27 mjeseci. Šta je sad razlog pozivanja. Dokazi su kristalno jasni i pitanje je ko je toliko moćan da toliko blokira sistem – pita Feraget.

(Patria)

8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.