23.5.2018. 10:15
0
Ponovo odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću
U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je ponovo odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću, koji se tereti za izazivanje teške saobraćajne nesreće u Sarajevu u kojoj su život izgubile studentice Selma Agić i Edita Malkoč.
Ročište je prolongirano jer se advokat Rusmir Karkin, koji zastupa Amara Salihovića, nije pojavio. 
 
Nakon izazivanja saobraćajne nesreće kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu, te bijega s mjesta nesreće, u kojoj su život izgubile studentice Selma Agić i Edita Malkoč, Sanjin Sefić je 12. oktobra 2016. godine uhapšen u Novom Sadu, a 9. januara prošle godine izručen je pravosuđu BiH nakon ekstradicijskog postupka.
Amar Salihovć, Sara Sefić i Dino Alić terete se da su iste noći pomogli Sefić u bijegu iz BiH.
 

Na današnjem ročištu na Kantonalnom sudu u Sarajevu s početkom u 9.00 satii Sanjin Sefić je trebao svjedočiti u svoju korist.

Više od godinu i po od početka suđenja, očevi poginulih djevojaka u više navrata upozoravali su na odugovlačenje postupka.

 

Lejla Trle 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.