23.5.2018. 11:20
0
Za rekonstrukciju Kantonalne bolnice Zenica 20 miliona KM
Skupština Zeničko-dobojskog kantona jučer je donijela odluku u vezi s odobrenjem kreditnog zaduženja klantonalne vlade za rekonstrukciju Kantonalne bolnice Zenica (KBZ) u iznosu od 20 miliona KM.

Projekt rekonstrukcije KBZ iz sredstava kredita EBRD-a prezentirao je direktor KBZ Rasim Skomorac.

Kazao da su dogovoreni svi elementi za realizaciju Projekta energetske efikasnosti i dogradnje 2800 kvadratnih metara, koji će se koristiti za izmještanje bolničkih odjela smještenih u podrumskim prostorima, izgradnju intezivne njege i rekonstrukciju termo-bloka sa utopljavanjem svih postojećih objekta, uklanjanje krova s azbestnim pločama i postavljanje ekološkog krova.

Kako je saopćeno je iz Vlade ZDK, ovo je "generacijski projekt rekonstrukcije KBZ“, čija realizacija uskoro treba započeti i što će pacijentima s prostora Zeničko-dobojskog kantona omogućiti bolji nivo usluga, a zaposlenicima KBZ bolje uvjete za rad i pružanje usluga pacijentima.

(FENA / Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.