23.5.2018. 14:23
0
Merhamet dostavio pomoć migrantima u Salakovcu: U centru se trenutno nalazi 210 migranata
Humanitarna organizacija "Merhamet" MDD dostavila je u srijedu pomoć za migrante koji su smješteni u Izbjegličkom centru Salakovac kod Mostara, a riječ je o paketima s higijenskim artiklima.

 Upravitelj Izbjegličkog centra Edin Denjo kazao je novinarima kako se trenutno u centru nalazi 210 migranata za koje je danas dostavljena pomoć. 

- Merhamet je dostavio higijenske artikle, a riječ je o osnovnim paketima za obitelj kao što su paste za zube, deterdženti i ručnici – kazao je Denjo.

 Glasnogovornik HO "Merhamet" MDD Ruždija Adžović precizirao je kako su donijeli pomoć u kojoj se nalazi 300 pojedinačnih setova sa sredstvima za higijenu, 100 deka i oko 20 paketića za novorođenčad.

 Također je apelirao na nadležne državne institucije da se uključe i pomognu humanitarnim organizacija kako bi pomoć migrantima bila što učinkovitija.

 Po Denjinim riječima, Crveni križ nastavlja s dostavom obroka tako da migranti ujutro dobivaju suhi, a za ručak i večeru topli obrok.

 Ocijenio je kako je u centru mirno te da se radi na tome da se počne čistiti oko baraka i u barakama tako da higijena bude na odgovarajućoj razini kako ne bi došlo do epidemija zaraznih bolesti.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.