24.5.2018. 15:08
3
Iz HDZ-a ponovo indirektno poručili da ih ne zanimaju državni zakoni: Svaki nezakoniti postupak, bez obzira ko ga dogovarao, ne može biti važeći bez suglasnost županijskih i gradskih vlasti
Sigurnosna situacija na području svake županije isključivo je županijska nadležnost sukladno važećim zakonima, uz maksimalno uvažavanje propisa i zakona o ljudskim pravima, jedan je od zaključaka sastanka kojeg je u četvrtak u Mostaru održao predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović s predsjednicima županijskih vlada koji su imenovani na prijedlog HDZ-a BiH, županijskim ministrima i ravnateljima MUP-a.

Povod sastanku bila su prošlotjedna događanja i nastala situacija oko pitanja migracija i izbjeglica koji su smješteni u Izbjeglički centar Salakovac te i sva druga pitanja koja se vežu uz taj problem.

 Sudionici sastanka obvezali su se na koordinaciju i zajedničko djelovanje sukladno zakonima i Ustavu, kako bi se ovim procesima upravljalo na najbolji mogući način.

 "Sigurnosna situacija na području svake županije je isključivo županijska nadležnost sukladno važećim zakonima, uz maksimalno uvažavanje propisa i zakona o ljudskim pravima", priopćio je Ured za informiranje HDZ BiH, u kojemu se ističe kako svaki nezakoniti postupak, bez obzira tko ga dogovarao, ne može biti važeći bez suglasnost županijskih i gradskih vlasti.

 Problem ilegalnih imigranata potrebno je riješiti na razini države Bosne i Hercegovine uz apsolutnu koordinaciju i svih državnih, entitetskih, županijskih i lokalnih tijela vlasti, poručeno je sa sastanka.

 Sa sastanka je upućen poziv nadležnim institucijama da jasno i nedvosmisleno osude nezakonito i neustavno djelovanje, te da se prema ovom osjetljivom pitanju djeluje zajednički, operativno i koordinirajuće, navodi se u priopćenju.             

(Fena / Haris Ahbabović)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.