25.5.2018. 16:53
0
MUPKS-a donirao hranu i higijenske artikle za migranate u Salakovcu
Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS), na čelu s ministrom Vedranom Mulabdićem, danas je posjetila Azilantski centar „Salakovac“, te uručila Crvenom križu Grada Mostara donaciju - prehrambene i higijenske artikala za migranata.
- Prije svega, ova gesta je odaziv na apel Crvenog križa da se što više kantonalnih i državnih institucija uključi u prikupljanje materijalne pomoći migrantima, a u cilju lakšeg prevazilaženja problema koje sa sobom nosi migrantska kriza. Osobno bih apelovao na sve institucije da sličnim aktivnostima olakšaju boravak migrantima – kazao je Mulabdić.

Dodao je da će takvim aktivnostima uveliko obezbijediti i lociranje migranata na jednom mjestu „što je veoma bitno za njih same, a posebno s distance svih vidova sigurnosti za naše građane“.

Sekretar Crvenog križa Grada Mostara Alen Kajtaz zahvalio se ministru i MUPKS-u na donaciji, ističući da je to vrijedna donacija koja će im olakšati pripremu obroka za 179 migranata i 33 osobe kojima je priznat status izbjeglice u BiH, a među kojima je oko 40-ero djece.

- Apelujemo i na druge institucije da se u skladu sa svojim mogućnostima uključe u aktivnosti prikupljanja pomoći za migrante - kazao je Kajtaz, saopćeno je iz MUPKS-a.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.