26.5.2018. 14:03
0
'Pionirska dolina' sva uređena novim cvijećem - kadifom, salvijom, begonijom
U rekreativno zabavnom centru "Pionirska dolina" sve zelene površine uz staze za šetnju su zasađene sa blizu 8.000 komada sezonskog, jednogodišnjeg cvijeća, odnosno kadifom, salvijom, begonijom.

Novouređene cvjetne gredice prepune sezonskog cvjetnog šarenila, rezultat su akcije preduzeća "Park" započete prije desetak dana u okviru koje će na desetine cvjetnih gredica na javnim površinama u Kantonu Sarajevo dobiti ili su već dobile novo cvjetno ruho.

Cvijećem iz "Parkovog" rasadnika u Nedžarićima su uređene površine uz pješačke staze u ulici Maršala Tita, odnosno Malom parku, kod Higijenskog zavoda, u Novom Gradu, u banjskim parkovima na Ilidži, upravo u Pionirskoj dolini, a izvršena je i priprema cvjetnih gredica u Vogošći.

Novo cvijeće u okviru ove akcije u narednim danima radnici preduzeća "Park" zasadit će i u Starom Gradu, u Velikom parku, na zelenim površinama u blizini Alipašine džamije, na Marijin dvoru, u ulicama Zmaja od Bosne, Bulevaru Meše Selimovića, na Dobrinji, na Ilidži.

Za ove aktivnosti, kako je iz "Park"-a saopćeno, bit će potrebno gotovo 100.000 komada sezonskog cvijeća, koliko su upravo vrtlari i cvjećari "Park" i proizveli u staklenicima.

Dio ovog cvijeća ljubitelji uređenih vrtova, balkona i dvorišta mogu nabaviti i u vrtnom centru "Flora" u Nedžarićima, koji je za svoje kupce otvoren svaki dan.


(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.