29.5.2018. 13:20
1
Facebook blokirao profil Dragana Bursaća zbog objave slike logora za Bošnjake u Srbiji
Banjalučki novinar Dragan Bursać objavio je jučer sliku logora za Bošnjake Šljivovica kod Užica u Srbiji, nakon čega je njegov Facebook profil privremeno blokiran.

- Objava o postojanju logora za Bošnjake 'Šljivovica' kod Užica u Srbiji je uklonjena, jer navodno krši standarde Facebook zajednice. Istina je suviše ogoljena za osjetljive želuce Facebook cenzora. Draganov Facebook nalog je blokiran na 24 sata, što ga neće spriječiti da radi na širenju istine koliko god ona bila 'neprijatna' za nečije standarde – objavila je Draganova supruga Vanja.

Bursać je objavio sliku logora i tekst u kojem podsjeća da je Srbija bila agresor na BiH.

Facebook je uklonio ovu objavu Dragana Bursaća: 

- Braćo Srbi, ovo vam je konc-logor za Bošnjake 'Šljivovica' kod Užica. Pa mi recite kako Srbija nije izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu, a u centru Srbije logor. I u logoru 800 stotina bošnjačkih duša. Zlostavljanih, silovanih, prebijanih, izgladnjavanih, gušenih u kamionima... Pa nisu Užice u Krajini ili Hercegovini!? Treba li uopće reći da za ovaj 'humanitarni projekat' niko nikada nije odgovarao – napisao je Bursać.


Nakon objavljenog teksta, Facebook je uklonio sliku i blokirao Bursaćev profil na 24 sata zbog, kako su naveli, kršenja standarda Facebook zajednice.


(NAP / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.