30.5.2018. 16:00
1
Živko Radišić: I Dodik, i ja i svi mi moramo znati da nemamo drugu državu do Bosnu i Hercegovinu
Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz bh. entiteta Republika Srpska Živko Radišić rekao je da bi Milorad Dodik kao i svi drugi trebali znati da „nemamo drugu državu do Bosne i Hercegovine.“

Radišić, koji je bio član SDS-a, govoreći o kandidaturi Milorada Dodika za Predsjedništvo BiH je rekao:

„I Dodik, i ja i svi mi moramo znati da mi nemamo drugu državu do Bosne i Hercegovine. Sviđala se ona nama ili ne, ona je naša“, rekao je Radišić za Federalnu TV, prenosi novinska agencija Patria.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska i kandidat SNSD za člana u Predsjedništvu BiH održao je danas predavanje na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Rekao je novinarima da je BiH "sastavljena", da nije država, i da ima samo međunarodno priznanje i međunarodni okvir, dok, kako je rekao, unutrašnji suverenitet pripada entitetima.

Američki dnevni list The Washington Post objavio je u ponedjeljak tekst u kojem piše o antizapadnoj politici Milorad Dodika, ali i poziva SAD i EU da pojačaju angažman u Bosni i Hercegovini.


(Patria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.