2.6.2018. 9:15
0
Diana Zelenika prihvatila kandidaturu HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH
Diana Zelenika, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, prema pisanju nekih portala, bit će kandidatkinja Hrvatske demokratske stranke 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Bila je prvi favorit stranačkog predsjednika Ilije Cvitanovića zbog njenog rada u državnom Parlamentu, ali doprinosu unutar HDZ-a 1990.

Ona se u petak sastala sa Cvitanovićem. Epilog razgovora je bilo njeno prihvatanje kandidature za Opće izbore koji će biti održani 7. oktobra ove godine.

Ona je i predsjednica Gradskog odbora HDZ-a 1990 Mostar, javnosti je poznata po čestom kritikovanju politike člana Predsjedništva BiH i lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Pored Zelenike, kandidaturu za istu funkciju objavili su i Željko Komšić (Demokratska fronta) i Boriša Falatar (Naša stranka).

Iduće sedmice bi i HDZ BiH zvanično trebao istaknuti svog kandidata, prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.