2.6.2018. 17:50
0
Diana Zelenika poručila: Naša BiH će ponovo zauzeti svoje mjesto koje joj pripada, dajem vam svoju riječ
Diana Zelenika, aktuelna zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, bit će kandidatkinja Hrvatske demokratske stranke 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda na predstojećim općim izborima koji će se održati u listopadu ove godine.

Dugogodišnja političarka, a po profesiji ljekar, bila je prvi favorit stranačkog predsjednika Ilije Cvitanovića s obzirom na njezin rad i angažman u državnom Parlamentu te doprinos unutar HDZ-a 1990.

-Siguran sam da u osobi koju smo kandidirali za člana Predsjedništva iz reda hrvatskoga naroda imamo odgovor na sve strahove, zebnje i izazove hrvatskoga naroda. Kandidirali smo osobu koja nema niti jedne mrlje u svom osobnom niti profesionalnom angažmanu ili životu. Posebno sam sretan što smo na tu poziciju kandidirali damu, ženu i majku – izjavio je predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović u subotu u Mostaru nakon sjednice Predsjedništva te stranke.

Cvitanović je naglasio i to kako će, nakon što Diana Zelenika bude izabrana za člana Predsjedništva BiH, podnijeti ostavku na članstvo u HDZ 1990 jer time žele poručiti da će gospođa Zelenika biti član Predsjedništva BiH svih Hrvatica i Hrvata te građanki i građana BiH koji je nisu podržali.

U svom obraćanju, Zelenika se zahvalila na potpori stranačkih kolega koji su je jednoglasno podržali njezinu kandidaturu.

Njezina će  misija, kazala je, biti borba za položaj žena u BiH, osiguranje mladih, konstitutivnost naroda bez obzira na brojnost, borbu protiv siromaštva te iskorjenjivanje siromaštva.  

Dodala kako je BiH zemlja Hrvata, jednako kao i Bošnjaka i Srba.

Ustvrdila je kako će BiH u budućnosti biti ponovo jaka i prosperitetna te lišena kriminalaca.

-Naša BiH će ponovo zauzeti svoje mjesto koje joj pripada. Dajem vam svoju riječ. Ova zemlja će ponovo biti snažna, zdrava, radosna i jaka. Želimo graditi neopterećenu prošlosti budućnost.  Zbog svoje ljudskosti, dosljednosti i odgovornosti, imamo obavezu zaustaviti i sankcionirati rušenje države -poručila je Zelenika.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.