4.6.2018. 14:12
0
Novčano kažnjena osoba koja je pisala grafite po tuzlanskim zgradama
Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona posljednjih mjeseci je radilo na otkrivanju osobe koja je ispisivala grafite na više zgrada, odnosno, javnih objekata u Tuzli.

Počinilac je otkriven, procesuiran, a policija je Tužilaštvu o svemu podnijela obiman izvještaj.

Osobu koja je na nekoliko objekata ispisala broj 130, prijavili su građani.

- Počinilac je novčano kažnjen, a akcija je pokazatelj da se samo zajedničkim radom policije i građana, koji su na vrijeme prijavili osobu koja je ovo počinila, može spriječiti da grafiti šalju ružnu sliku iz Tuzle, turističkog grada - rekao je potparol MUP-a TK Izudin Šarić.

Gradske vlasti Tuzle osigurale su prostor za autore koji grafitima iskazuju svoje stavove, odnosno, vlastitu umjetničku percepciju.

Kampanju pod nazivom ''Uklanjanje grafita'', MUP TK provodi u saradnji s Međunarodnim programom pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država.

(Fena/Alen Avdić)

 
KaznaTuzla
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.