5.6.2018. 20:15
0
Usvojena Odluka o godišnjim odmorima zastupnika u Parlamentu BiH
Na 28. sjednici Zajedničkog povjerenstva za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojena je Odluka o uvjetima i načinu korištenja godišnjih odmora zastupnika i izaslanika u PSBiH.

Data je suglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu zaposlenih u Tajništvu PSBiH.

Usvojena je Odluka o stavljanju izvan snage odredaba o naknadi troškova za službena putovanja, priopćeno je iz PSBiH.

Prihvaćena je Informacija Ureda tajnice Zajedničkog povjerenstva za administrativne poslove PSBiH o odredbama Pravilnika o načinu i uvjetima korištenja internih i eksternih usluga – reprezentacije, telefonskih usluga, službenih putovanja, službenog vozila, službene odjeće, tiska i stručne literature u PSBiH, koje su stavljene van snage.

Zajedničko povjerenstvo je usvojilo Odluku o stavljanju izvan snage Odluke o uporabi računala i zaštiti podataka u PSBiH.

Data je suglasnost na Odluku o listi radnih mjesta za zaposlene u PSBiH koja su predmet sigurnosne provjere.

Za narednu sjednicu Povjerenstvo odgođeno je razmatranje Prijedloga pravilnika o službenoj odjeći u PSBiH.

Verificirana su rješenja koje je donio Kolegij ili predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva sukladno važećim aktima i propisima, a tiču se statusnih pitanja zastupnika i izaslanika PSBiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.